Forum Economic româno-norvegian la Oslo

0
511

Diversificarea cooperării economice romano-norvegiene, creşterea investiţiilor în economia românească şi construirea de noi punţi de legatură între cele două ţări sunt principalele teme de dezbatere în cadrul Forumului economic romîno-norvegian, care are loc astazi  la Oslo, informează un comunicat de presă al Ambasadei române în Norvegia.

”Statisticile arata ca participarea Romaniei, ca membru UE, la Spatiul Economic European alaturi de Norvegia, tara nemembra a Uniunii, are deja un impact pozitiv asupra comertului bilateral si investitiilor, insa evolutii spectaculoase inca nu s-au inregistrat, cooperarea economica situandu-se sub potential” a remarcat Cristian Istrate, ambasadorul Romaniei in Norvegia, in alocutiunea de deschidere a Forumului.

El a invitat specialistii romani activi in industria norvegiana a constructiilor de nave, petrol sau electrotehnica sa se alature campaniei de promovare a Romaniei ca optiune atractiva pentru comunitatea de afaceri din Norvegia.
Organizat de Ambasada Romaniei in Regatul Norvegiei, in cooperare cu MIMMCTPL – Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si cu Innovation Norway,  Forumul este prima manifestare de aceasta anvergura in relatia dintre cele doua tari, reunind reprezentanti ai 16 firme romanesti si 24 de firme norvegiene interesate in demararea de noi proiecte si parteneriate de afaceri.

Delegatia economica romana este condusa de prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului national al intreprinderilor private mici si mijlocii din Romania, care a prezentat in cadrul Forumului oportunitatile de cooperare economica romano-norvegiana.

La Forum au fost invitati si consulii onorifici ai Romaniei din Kristiansand, Stavanger, Bergen si Trondheim, care contribuie la promovarea in aceste regiuni a oportunitatilor de afaceri cu operatori romani.

De asemenea, cu ocazia misiunii economice sunt programate convorbiri intre Edmund Veress, secretar general al Inspectoratului de Stat in Constructii, si conducerea NOBETA – Oficiul national norvegian pentru administratia si tehnologia constructiilor, precum si cu alti responsabili de resort din Oslo… Amos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.