Guvernul României cooperează cu Regatul Norvegiei în privinţa combaterii migraţiei ilegale

0
486

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, un proiect de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Regatului Norvegiei privind cooperarea poliţienească, semnat la Oslo la 14 martie 2008, informează un comunicat de presă al Executivului, remis AMOS News.

Potrivit documentului de presă, acordul contribuie la stabilirea şi dezvoltarea unui cadru adecvat pentru colaborare între autorităţile competente din România şi cele din Regatul Norvegiei.

Astfel, Acordul cuprinde prevederi referitoare la domeniile şi formele de cooperare, la autorităţile competente desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor documentului, la formele specifice de cooperare în domeniul combaterii crimei organizate, a traficului ilicit de droguri şi precursori, precum şi în domeniul combaterii migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, dispoziţii privind protecţia datelor personale şi a informaţiilor clasificate, dispoziţii privind refuzul asistenţei, modalităţile de soluţionare a diferendelor,  dispoziţii referitoare la intrarea în vigoare şi denunţarea Acordului.

Cooperarea se realizează prin schimb de informaţii şi experienţă, prin crearea unor echipe comune şi schimb de specialişti, prin formarea şi perfecţionarea personalului şi constă în coordonarea măsurilor sau operaţiunilor convenite, darea în urmărire a persoanelor, obiectelor, precum şi prin identificarea persoanelor sau a cadavrelor cu identitate necunoscută.

Pentru partea română, autorităţile competente sunt reprezentate de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, iar pentru partea norvegiană, Ministerul Justiţiei şi Poliţiei şi Directoratul Naţional de Poliţie…. Amosnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.