Hotii de buzunare din Oslo sunt in majoritate tigani romani

0
503

Actualitate - Hotii de buzunare din Oslo sunt in majoritate tigani romani

O mare parte a furturilor din buzunar care au loc la Oslo sunt comise de grupuri de tigani romani si bande din estul Europei, sustine presedintele Consiliului municipal din capitala norvegiana, Erling Lae, care sugereaza ca cei surprinsi in flagrant ar trebui expulzati din Norvegia, relateaza, luni, portalul Norvege-Fr.

Seful politiei din Oslo sustine ca acest tip de infractiuni a devenit din ce in ce mai frecvent, in 2007 politistii primind 21.000 de plangeri in acest sens, ceea ce reprezinta o crestere de 33% fata de anul precedent.

El estimeaza ca cifra reala a furturilor este in realitate mult mai mare pentru ca, de regula, numai unul din opt cazuri este adus la cunostinta autoritatilor. In plus, politia nu poate decat rareori sa rezolve aceste cazuri de furt, pentru ca in general victimele nu sunt capabile sa ofere niciun fel de informatii cu privire la raufacatori. In opinia lui Anstein Gjengedal, acesta nu este un motiv pentru a nu raporta infractiunile.

Politia considera ca este probabil ca o buna parte a acestor hoti sa opereze in grupuri organizate. Prin obtinerea a cat mai multor date referitoare la locul si ora comiterii furturilor, politia ar avea mai multe sanse de a intelege modul de operare a infractorilor si de a-i surprinde in flagrant…..Romania Libera

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.