In Norvegia s-a legalizat căsătoria între homosexuali

0
515

Parlamentul norvegian a adoptat miercuri un proiect de lege care pune pe picior de egalitate cuplurile homosexuale cu cele heterosexuale, atât din punctul de vedere al căsătoriei cât şi din cel al adopţiei şi al posibilităţii de a obţine asistenţă la inseminarea artificială, relatează AFP.

Foto (1)

Deputaţii au adoptat textul lung dezbătut cu 84 de voturi pentru la 41 de voturi împotrivă. Cele trei partide ale coaliţiei de centru-stânga aflate la putere şi cele două formaţiuni din opoziţie, partidul conservator şi cel liberal, au votat în cea mai mare parte pentru, iar partidul creştin-democrat şi dreapta populistă au votat împotrivă.

Norvegia este al şaselea stat din lume care acordă dreptul de a se căsatori cuplurilor homosexuale, egal cu cel al cuplurilor heterosexuale, potrivit postului de televiziune TV 2. "Această decizie este de o importanţă comparabilă cu momentul instituirii sufragiului universal şi cu legea privind egalitatea şanselor" a declarat laburistul Gunn Karin Gjul, raportor pentru lege, în timpul dezbaterilor.

Cea mai controversată dispoziţie a legii acordă lesbienelor dreptul de a solicita inseminare artificială. Donatorii de spermă trebuie să fie identificaţi şi copii pot să cunoască identitatea tatălui lor biologic până la vârsta majoratului.

"Tocmai am creat un sistem în care tatăl este redus la o mostră de spermă", a criticat Ulf Erik Knudsen, responsabil al dreptei populiste.
În spatele porţilor Parlamentului, un grup de opozanţi erau strânsi cu pancarte strigând că "Parlamentul nu are mandat pentru schimbarea legilor naturii"… Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.