In tarile nordice, se poarta cadourile simple la nunti

0
557

Wedding of Crown Prince HaakonIn tarile nordice, se poarta cadourile simple Despre tarile nordice se spune ca sunt cele mai civilizate din Europa. Brinjar Bandlien, dansator norvegian rezident in cadrul Centrului National al Dansului, detaliaza:

"In Norvegia sunt ceva obisnuit nuntile facute spre 30 de ani sau chiar dupa. Multa lume la aceasta varsta are deja o situatie, prin urmare isi permite sa-si plateasca nunta fara ajutor din afara. Sigur, daca sunt tineri, ajutorul vine din partea familiei.

Locatiile predilecte pentru nunti sunt de multe ori hotelurile, unde invitatii au posibilitatea sa ramana peste noapte. Daca nu, in restaurante sau acasa la unul din cei doi miri". In ce priveste darul, se obisnuieste sa se dea cadouri – iar cele mai scumpe cadouri sunt facute, cum e si firesc, de familie si prietenii foarte apropiati. Nasul nu trebuie sa dea mai multi bani, nu joaca un rol special. In raport cu anii ’80, schimbarile privesc incarcatura simbolica si emotionala a nuntii.

"Cred ca la ora actuala cuplurile se casatoresc din ratiuni practice (drepturi succesorale pentru copii, impozite mai mici). In anii ’80, oamenii aveau convingeri mult mai romantice in privinta mariajului". Brinjar ne povesteste si el o nunta la care a participat: "In urma cu o jumatate de an, s-a casatorit un prieten.

El si viitoarea lui sotie erau impreuna de 6 ani si aveau deja doi copii. Amandoi aveau peste 30 de ani, deci si-au putut permite costul unei petreceri de nunta. Atat familia, cat si prietenii au adus cadouri foarte simpatice (insa nu bani, dupa cum imi amintesc). Petrecerea a fost tinuta intr-o cabana dintr-o padure de langa Oslo, motiv pentru care mirii au apelat la servicii de catering. Retin ca la fiecare farfurie a fost un tip diferit de vin. In rest, dans, cintece si o multime de speech-uri amuzante. Party-ul a tinut pana dimineata".

sursa : RomaniaLibera.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.