Întâlnirea anuală la Ambasadă a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor români din Norvegia

0
523

poza_generala
Vineri, 3 octombrie 2014, Ambasada României la Oslo a organizat, în colaborare cu Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Norvegia (LSRS Norvegia), întâlnirea anuală cu studenţii, masteranzii şi doctoranzii români care se află la studii în Norvegia.

În deschiderea evenimentului, ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniță a prezentat succint atribuțiile Ambasadei și a exprimat disponibilitatea de a da curs inițiativelor studenților români pentru realizarea de proiecte comune care să promoveze valorile românești. A prezentat, totodată, oportunitățile de stagiu din cadrul misiunii pentru tinerii români care studiază în universitățile norvegiene. Tinerii participanți au fost încurajați să contribuie, prin comportament și atitudine exemplare de-a lungul anilor de studii, la afirmarea calităților românilor educați în mediile universitare norvegiene. De asemenea, li s-a transmis mesajul de a reveni în țară, fiind subliniat că nivelul excelent de cunoștințe și de pregătire profesională pe care îl vor avea după terminarea studiilor în Norvegia va fi extrem de prețios pentru susținerea dezvoltării României.
Din dorința de oferi un schimb de experiență multicultural, evenimentul i-a avut ca invitați pe reprezentanți ai firmei norvegiene de recrutare a forței de muncă Alarga (http://alarga.org/en/about-alarga), precum și pe unii absolvenți români ai universităților norvegiene care, în prezent, lucrează în Norvegia.
Reprezentanții Alarga și-au prezentat programul de burse studențești și sistemul de recrutare a tinerelor talente, absolvenți de studii superioare. Alarga are în vedere principiul avantajului competitiv, care este oferit de multiculturalitate și multilingvism în procesul selecției de personal tânăr, talentat și educat. Diversitatea culturală, religioasă și educațională, precum și cunoașterea a cât mai multe limbi străine sunt elemente cheie ale sistemului de recrutare din Norvegia, dar și din alte țări.
 
http://oslo.mae.ro/local-news/1133

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.