Jumatate din pilotii norvegieni au adormit in timp ce erau la comanda avionului

0
403


Jumătate dintre piloţii de linie norvegieni au mărturisit că au adormit involuntar la comanda avionului.

Conform unei anchete publicată miercuri privind stările de somnolenţă cauzate de turele prea lungi de lucru la care au participat 389 de piloţi, 2% dintre aceştia au recunoscut că au adormit "frecvent" în cabina de pilotaj fără să-şi prevină copilotul, în timp ce 48 % au precizat că acest lucru li s-a întâmplat "o dată" sau "rar".

Un pilot de linie norvegian a mărturisit că a adormit involuntar la comanda avionului său, rezultă dintr-o anchetă publicată miercuri privind stările de somnolenţă cauzate de turele prea lungi de lucru, informează AFP. Dintre cei 389 de piloţi care au răspuns la chestionarul realizat pentru un trust de presă, doi la sută au recunoscut că au adormit "frecvent" în cabina de pilotaj fără să-şi prevină copilotul, în timp ce 48 la sută au precizat că acest lucru li s-a întâmplat "o dată" sau "rar".

"Credem că acest lucru indică faptul că piloţii ajung epuizaţi la muncă. De mult timp tragem semnale de alarmă: pentru a câştiga în eficacitate, am liberalizat regulamentul prin creşterea timpului de lucru şi reducerea timpul de odihnă", a comentat pentru AFP vicepreşedintele Asociaţiei norvegiene a piloţilor de linie (NF), Aleksander Wasland. Potrivit acestuia, nu de puţine ori un pilot de linie munceşte 60 de ore pe săptămână, cu mai multe zile succesive în care lucrază între 13 şi 15 ore. "Avionul rămâne un mijloc de transport sigur, dar nu există nicio îndoială că aceste ture reprezintă un element de risc care ar putea face economie", a subliniat Wasland. Ministrul Comunicaţiilor, Magnhild Meltveit Kleppa, a anunţat că va solicita Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile norvegiene să studieze rezultatele anchetei şi opiniile exprimate cu privire la organizarea timpului de lucru.

Jumatate din pilotii norvegieni au adormit in timp ce erau la comanda avionului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.