La inchisoare, ca in vacanta: Conditii de lux pentru criminali, la un penitenciar din Norvegia

2
578

Ore de înot, plimbări cu barca, şedinţe de bronzat, relaxare în faţa televizorului. La prima vedere, pare programul oferit turiştilor într-o staţiune, însă în realitate, de asta au parte deţinuţii unei închisori din Norvegia. Nu stau în celule, ci în apartamente, nu sunt înconjuraţi de ziduri cu sârmă ghimpată, ci se pot mişca oriunde vor şi, în plus, au serviciul asigurat. Plus drept la concediu.

Pare greu de crezut, dar domnii din imaginile următare sunt deţinuţi. Au fost condamnaţi săşi ispăşească pedeapsa în închisoarea norvegiană din insula Bastoy. Cuvântul "evadare" nu face însă parte din vocabularul lor.

Surprinzător, cei 120 de condamnaţi, fie că sunt criminali, violatori sau hoţi, locuiesc în case, unde au totul asigurat. Fiecare are propria cameră.
 
Ziua, deţinuţii muncesc. Au diferite slujbe. Chiar şi un deţinut care şi-a ucis şi tranşat părinţii se mişcă în voie. Abia seara apar şi gardienii, 5 la număr. Dar vizita e extrem de scurtă.
 
Anual, deţinuţii au dreptul la 18 zile de concediu, pe care le pot petrece în afara insulei, dar pe teritoriul ţării. În Norvegia, rata infracţionalităţii e foarte scăzută, iar oficialii spun că datorită regimului unor astfel de penitenciare.

 

….La inchisoare, ca in vacanta: Conditii de lux pentru criminali, la un penitenciar din Norvegia*

2 COMENTARII

  1. Asta nu se mai poate numi inchisoara. Daca ar fi la noi asa cred ca ar intra oamenii intentionat la puscarie. Nu zic sa aiba niste conditii inumane si grele, dar totusi ar trebui sa simta diferenta dintre libertate si inchisoare.

  2. Criminalii care l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu cu propia lor mana sant legea romana din Romania.Criminalii ce l-au ucis cu mana lor pe disidentul Gheorghe Ursu sant legea romana din Romania .Sant criminali legali.Nu Marian Clita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.