Limba română în Regatul Norvegiei

0
483

     O catedră de limba română a fost înfiinţată în cadrul Universităţii din Trondheim, Norvegia. Ceremonia de semnare a protocolului a avut loc la ambasada României la Oslo.

     "Este o premieră, care reflectă interesul sporit de cunoaştere a limbii şi culturii române la nivelul cercurilor universitare norvegiene, dar şi al oamenilor de afaceri care investesc în România", a declarat Cristian Istrate, ambasadorul României la Oslo.
     Prin semnarea acestui Protocol s-au pus bazele viitoarei cooperări între Institutul Limbii Române şi Universitatea din Trondheim pentru promovarea limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în Regatul Norvegiei. Conform protocolului, catedra va funcţiona începând din toamna acestui an, pe o durată de 3 ani, cu posibilitatea extinderii colaborării pe o perioadă mai lungă, dacă părţile vor considera de cuviinţă.
     Înfiinţarea unei catedre de limba română în Regatul Norvegiei reprezintă, de mai mulţi ani, un obiectiv ambiţios al diplomaţiei româneşti pe relaţia bilaterală. Din lipsă de fonduri, proiectul a stagnat o bună perioadă de vreme, fiind revigorat odată cu implicarea activă a lui Terje Roll Danielsen, consulul onorific al României la Trondheim… Azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.