Locuitorii din Svalbard, Norvegia, sunt obligaţi prin lege să aibă o casă şi un loc de muncă

0
395


În regiunea administrativă Svalbard a Norvegiei nimeni nu a mai fost închis de vara trecută în singura închisoare din capitala Longyearbyen, când o persoană a stat doar două zile în arest. Principalul motiv al acestei societăţi, lipsite de infracţionalitate, îl constituie faptul că în Svalbard este ilegal să nu ai un loc de muncă şi o locuinţă.
În regiune locuiesc doar 3.000 de oameni şi este un teritoriu insular de unde cu greu se poate fugi de lege.
Odd Olsen Ingero, guvernatorul regiunii alcătuite din trei insule, a precizat, că locuitorii din Svalbard sunt exilaţi dacă nu au un loc de muncă. La fel se întâmplă şi cu pensionarii care nu pot dovedi că au suficiente mijloace pentru a se întreţine, relatează nytimes.com, într-un reportaj despre regiunea norvegiană, citat de Yahoo News Romania.
Primarul din Longyearbyen, Christin Kristoffersen, a declarat, că îşi doreşte ca accesul în oraşul pe care îl administrează să se menţină limitat la pesoanele apte de muncă şi care obţin venituri bune. Potrivit sursei citate, capitala Svalbardului are toate facilităţile unei zone urbane moderne, inclusiv aeroport, restaurante de lux sau internet de mare viteză. Regiunea este însă foarte vulnerabilă în faţa naturii, încât nu poate fi primitoare pentru persoanele cu dizabilităţi sau care nu se pot întreţine…

Locuitorii din Svalbard, Norvegia, sunt obligaţi prin lege să

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here