Mazda anunţă primul RX-8 Hydrogen RE pentru Norvegia

0
502

În cadrul unei ceremonii istorice de la Oslo, Mazda a prezentat o soluţie gândită pentru protejarea mediului – primul vehicul RX-8 Hydrogen RE, echipat pentru Norvegia.

Lansarea a fost prilejuită de ceremonia de deschidere a celor mai noi staţii de alimentare cu hidrogen din cadrul proiectului HyNor. Prin intermediul acestei inaugurări, proiectul norvegian dedicat utilizării hidrogenului a realizat un pas major spre crearea unei infrastructuri extinse, bazată pe hidrogen, pe parcursul rutei de 580 de km dintre oraşele Oslo şi Stavanger.

La eveniment au luat parte Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor al Norvegiei şi Ministrul norvegian al Transporturilor, doamna Liv Signe Navarsete. După ce Alteţa Sa Regală a alimentat vehiculul cu combustibil, doamna Navarsete a condus automobilul sport, echipat cu motor rotativ, de la Oslo la staţia de alimentare din Drammen, parcurgând distanţa cu zero emisii.

După livrarea acestui prim model RX-8 Hydrogen RE facelift, Mazda va furniza mai multe autovehicule cu specificaţii norvegiene pentru proiectul HyNor în sistem de închiriere, la începutul acestei veri.

Mazda anunţă primul RX-8 Hydrogen RE pentru Norvegia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.