Mihai a venit în Norvegia pentru o viata mai buna, dar a avut nesansa sa devina sclavul unor norvegieni

1
531


Acesta este Mihai care a avut ghinionul sa vina in Norvegia pentru o viata mai buna, dar nesansa a facut sa devina un sclav al unui dr norvegian si a unui norvegian de origine spaniola.
Omul a ajuns sa cantareasca 45 de kg, si este tinut sa doarma intr-un beci in locuinta norvegianului de origine spaniola. Mihai este muncitor in constructii cu 4 calificari si cu peste 35 de ani de experienta. A lucrat la casele si barcile acestor 2 norvegieni si dupa mai bine de un an de munca, nu a fost platit pe motive ca cei doi au banii blocati in banci. I-au oferit beciul unuia dintre ei sa locuiasca si pentru asta ei il exploateaza in continuare punandu-l sa presteze joburi aduse de cei doi, el fiind platit cu sume ridicol de mici iar acesti doi norvegieni facand bani de pe urma lui.

Mihai este nevoit sa munceasca si pentru prietenii acestora pe un pachet de tigari, fiind amenintat ca daca refuza, va sta in strada. Parca asta nu ar fi fost destul, cei doi norvegieni il si controleaza si ii interzice sa vorbeasca cu alti oameni despre situatia lui. Cat timp acest om si-a spus povestea, a fost sunat de unul dintre norvegieni si l-a luat la intrebari ca cine sunt eu cel care vorbeste cu el, cerandu-i intr-un mod imperativ sa plece imediat si sa se intoarca in acel beci pe care ei il numesc „acasa”. Omul este disperat de o asemenea viata si vrea sa scape de sub influenta lor. Fac apel la romanii din Bergen care au posibilitatea sa ii ofere acestui om sarman o camera cu un pat unde sa stea un timp ca sa nu mai depinda de cei doi si sa inceapa sa se puna pe picioare.
Cu mult respect


Sorin Kirk Serban

sursa :  Sorin Kirk Serban

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.