Mihai Negrea, „tatăl“ romilor din Norvegia: gorjeanul care are grijă de mii de romi din ţara fiordurilor

1
571
646x404
Mihai Negrea (31 de ani), originar din oraşul gorjean Târgu Cărbuneşti, a emigrat în Norvegia în 2008, iar un an mai târziu a devenit liderul neoficial al comunităţii de romi de acolo. Anul acesta şi-a înfiinţat o fundaţie prin care are grijă să le ofere un acoperiş deasupra capului, el fiind şi omul de legătură al autorităţilor norvegiene în relaţia cu romii

646x404s
Mihai Negrea (31 de ani), din oraşul Târgu Cărbuneşti (Gorj), nici nu mai ştie câţi romi a ajutat în Norvegia în ultimii cinci ani. Le găseşte case unde să locuiască, le mediază relaţia cu autorităţile statului norvegian, le facilitează obţinerea unui loc de muncă, le oferă un sfat şi chiar un umăr pe care să plângă. Este primul om la care romii apelează atunci când au o problemă, de orice natură ar fi. Prima experienţă din Norvegia a tânărului Mihai Negrea a fost o dezamăgire. Se întâmpla în urmă cu şase ani, iar el, absolvent al unui institut cu profil sportiv, s-a gândit că Norvegia ar fi ţara care i-ar oferi o şansă pentru o viaţă mai bună. La recomandările prietenilor şi în urma propriei documentări, a plecat spre ţara fiordurilor.
646x404ss
„Am vrut să-mi caut un job, dar toate uşile mi se închideau atunci când auzeau că sunt român. Ca popor, avem o imagine foarte proastă acolo, pentru că nu toţi fac lucruri cinstite. Vorbeam într-o zi cu şeful poliţiei din Oslo, care mi-a spus că 75% din populaţie şi-a pierdut actele de identitate. Nu e doar vina românilor, pentru că sunt şi negri, şi arabi care fură“, îşi aminteşte Mihai Negrea.

Mihai Negrea, „tatăl“ romilor din Norvegia: gorjeanul care are grijă de mii de romi din ţara fiordurilor
Citeste mai mult: adev.ro/ndnfvp

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.