Militarii norvegieni sosesc vineri pe Aeroportul Sibiu

0
473

Parte din trupele NATO care participă la exercițiul militar de la Centrul Naţional de Instruire din Cincu sosesc în România, vineri, pe Aeroportul Internațional Sibiu.
Corpul norvegian din cadrul Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), care participă la exercițiul multinațional Noble Jump 2017 (NOJP17), sosește vineri, 2 iunie, ora 21,00, în România, pe Aeroportul Internațional din Sibiu, a anunțat MApN.
Format din aproximativ 50 de militari, contingentul norvegian este o subunitate specializată în supraveghere, identificare și selectare a țintelor, cu rol de  localizare a sistemelor de armament inamice și de  coordonare a atacurilor.

“NOJP17 este un exercițiu cu termen scurt de notificare, planificat și condus de Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli. Exercițiul va testa capacitățile operaționale ale elementelor VJTF și nivelul de implementare a Planului de Acțiune pentru Creșterea Capacității de Reacție a Alianței (Readiness Action Plan — RAP), în Bulgaria și România”, se arată în  comunicatul  MApN


NOJP17: Militarii norvegieni sosesc vineri pe Aeroportul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.