Ministerul Mediului din România şi cel din Norvegia au lansat proiectul “EcoEmerge”

0
525

Ministerul Mediului din România şi cel din Norvegia au lansat proiectul “EcoEmerge”, dedicat dezvoltării pieţelor ecologice româneşti, bugetul total alocat fiind de 1919 milioane de euro, a declarat Ministrul de Mediului, Nicolae Nemirschi.

În afară de Ministerul Mediului din Norvegia, care acoperă 85% din cheltuielile presupuse de acest proiectului prin Mecanismul de cooperare, la derularea EcoEmerge sunt implicate, din partea Norvegiei,  Autoritatea Norvegiană pentru Controlul Poluării şi cea pentru Management Public şi de Guvernare.

Partea română care asigură restul banilor este reprezentată de Ministerul Mediului, Camera de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti şi Agenţia Managerială pentru Inovare, Cercetare Ştiinţifică şi Transfer Tehnologic (AMCSIT-Politehnica).

Proiectul se va derula până în aprilie 2011 şi va avea două componente, respectiv EcoTehnoNet – care va aborda eco-inovarea în sectorul privat prin dezvoltarea şi utilizarea tehnologiilor de mediu – şi GreenProcura – responsabil cu eco-inovarea în sectorul public prin achiziţii ecologice.

Astfel, la licitaţiile pentru achiziţii publice vor fi impuse criterii ecologice pentru următoarele tipuri de bunuri şi servicii: materialele şi lucrările de construcţii, automobilele, autobuzele şi serviciile pentru autobuze, produsele de curăţenie, hârtia, echipamentele IT, produsele alimentare şi băuturi, becurile, etc….

http://www.ecomagazin.ro/colaborare-eco-romano-norvegiana/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.