Multumim Norvegia! Moldova fara hepatita

0
361


Bani norvegieni din luna octombrie pentru programele de preventie a imbolnavirii cu hepatita. Populatia tinta o constituie judetele Moldovei, regiune in care incidenta acestei afectiuni este mai mare decat media pe tara. Pana acum, oficialii romani s-a multumit in aloca fonduri pentru tratarea pacientilor, desi prevenirea imbolnavirilor ar fi costat mult mai putin statul roman. Anual, la Iasi se inregistreaza cate 200 de noi cazuri.

24.000 de euro: atat costa tratamentul unui bolnav de hepatita B sau C. Medicii contabilizeaza rezultate doar la jumatate dintre pacienti. Pentru a supravietui, multi dintre bolnavi au nevoie de transplant, caz in care costurile depasesc 100.000 de euro.
Cu toate acestea, sefii sistemului sanitar romanesc nu au alocat pana acum fonduri pentru preventie. Si aceasta in conditiile in care ar fi fost nevoie, adesea, doar de informarea populatiei. Ceea ce nu au facut guvernantii din tara noastra au facut insa norvegienii, care au dat bani pentru ca timp de un an in Romania sa se desfasoare un program national de informare si prevenire a imbolnavirilor de hepatita.
 
mai mult la :

Multumim Norvegia! Moldova fara hepatita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here