Nascuti în Romania, locuiesc in Norvegia

0
543

Født i Romania, bor i Norge

Elena Boglis (17) mener det i Norge finnes motstridende meninger om hvordan mennesker med minoritetsbakgrunn bør oppføre seg. – Man kan ikke be folket om å slutte å ha en mening.

Navn: Elena Boglis Alder: 17 år Bosted: Rissa, Sør- Trøndelag Bakgrunn: Romania
Hei, Hvem er du?

– Hei! Jeg er en jente fra Romania, og jeg har bodd i Norge i åtte år. Jeg går andre året på studiespesialisering, er dirigent i et barnekor og er over gjennomsnittlig glad i teater.
– Jeg ser hva som er bra med begge kulturene, og tar det med meg videre. I Romania er for eksempel flertallet av menneskene mye mer takknemlige for det de har, enn de fleste nordmenn. Samtidig er nordmenn flinkere enn rumenere til å akseptere at folk har forskjellige seksuelle legninger.


Hva er det mest utfordrende?
– At man prøver for hardt å være norsk når man egentlig ikke har norske røtter. Jeg har for eksempel ikke bunad, fordi jeg kjenner at jeg ikke kan bruke den med stolthet når jeg ikke har norske røtter. Jeg er heller ikke en stor fan av å gå på skitur med familien. Det er etniske nordmenn som er født med ski på beina, ikke rumenere. Det kan være frustrerende å føle at man må være nøytral i enkelte situasjoner. Selv med to kulturer kan jeg oppleve at jeg føler meg kulturløs…
 

mai mult la :  www.aftenposten.no/meninger/sid/Fodt-i-Romania_-bor-i-Norge–Jeg-foler-ikke-jeg-kan-bruke-bunad-nar-jeg-ikke-har-norske-rotter-610815b.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.