Norvegia a câștigat Bocuse d’Or 2015

0
473

Norvegia a câștigat a 15-a ediție a competiției culinare Bocuse d’Or, după 5 ore și 35 de minute de teste “breath-taking” (care îți taie respirația, n.r.), așa cum le caracterizează organizatorii pe site-ul competiției. Prestigiosul concurs gastronomic – creat de Paul Bocuse în anul 1987 –  a premiat cel mai bun Chef din cei 24 de chefi de pe 5 continente care au performat live în fața a 2700 de suporteri și sub privirea celor mai faimoși chefi din lume. Competiţia gastronomică Bocuse d’Or reprezintă un adevărat detector de talente şi de trenduri culinare.
castigatoribocusedor2015
Organizată în cadrul salonului SIRHA din Lyon, a 15-a ediție Bocuse d’Or a fost încă o dată punctul de întâlnire pentru crema gastronomiei mondiale. Competiția a reprezentat o oportunitate pentru țările participante să se afirme și să se promoveze ca națiuni gastronomice de top. Cei 24 de chefi care au participat la eveniment au venit de pe 5 continente și au promovat cu brio moștenirea culturală și specificul culinar al țărilor din care provin. Ei au demonstrat precizie, îndrăzneală și creativitate”, se arată în comunicat de presă.
Norvegianul Orjan Johannessen, de la restaurantul Bekkjarvik Gjestgiveri, s-a distins de ceilalți concurenți, demostrând abilități excepționale și stăpânirea materiei prime.
Câștigând Bocuse d’Or de 5 ori și ajungând pe podium de 9 ori, Norvegia demonstrează o consecvență implacabilă. Statele Unite ale Americii au obținut locul al doilea, atestând calitatea impecabilă a gastronomiei americane și confirmând importanța de care se bucură competiția Bocuse d’Or în America. Nici Suedia nu este nou venită pe podium; câștigând al doilea trofeu Bocuse Bronze, Suedia rămâne a treia țară în ceea ce privește realizările din concurs”, se arată în comunicatul organizatorilor.
 
mai mult la :  http://horeca.ro/articole/restaurante/3968-norvegia-a-castigat-bocuse-d-or-2015.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.