Norvegia a impus un salariu minim de 18,23 euro pe oră

0
853

De la 1 iulie 2015, în Norvegia a intrat în vigoare o nouă lege privind salariul minim de 158,52 coroane norvegiene pe oră (17,4 euro sau 133,5 coroane daneze) care se va aplica atât pentru firmele norvegiene, cât și pentru companiile străine care efectuează operațiuni de cabotaj sau transport internațional către sau din Norvegia. 
phpThumb.php
pre deosebire de prevederile franceze referitoare la pauza săptămânală în cabină (numite, din start, legislație împotriva dumpingului social), reglementările norvegiene au fost stabilite de Comitetul Norvegian pentru tarife de muncă. Salariul minim va fi de 158,32 coroane norvegiene, ceea ce înseamnă aproximativ 18,23 euro/oră.

Pentru a ajuta la clarificarea unei mai vechi obsesii referitoare la diurna șoferilor, pe lângă salariul minim, șoferii norvegieni au dreptul la o diurnă de 35,35 euro scutită de taxe.
Nuanța greu de aplicat și de verificat este aceea că șoferii norvegieni nu trebuie să fie plătiți cu acest minimum dacă primesc comenzi din străinătate pentru curse naționale sau internaționale. Comenzile naționale trebuie date, în aceste cazuri, după regulile cabotajului. Teoria este neclară și numai practica de implementare va putea arăta care vor fi limitele de definire a comenzilor date în Norvegia.
http://transporter.ro/s-15120-Stiri-Norvegia-a-impus-un-salariu-minim-de-18-23-euro-pe-or%C4%83-

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.