Un ziar norvegian a raportat săptămâna aceasta că țara nu va cumpăra programul de apărare antirachete susţinut de SUA și NATO, scrie Rador, citând Free West Media.

După „o evaluare mai amplă a politicii de securitate” a guvernului norvegian, acesta a anunțat că nu va include achiziția de senzori sau rachete antibalistice din SUA, a informat săptămâna aceasta ziarul Klassekampen.

Cu toate acestea, Norvegia își va spori în mod semnificativ bugetul de apărare pentru 2020, dată fiind activitatea militară sporită a ţării în Arctica. Înaintea unei întâlniri între oficialii ruși și norvegieni în orașul nordic Kirkenes, pentru a sărbători modul în care fosta Uniune Sovietică a eliberat provincia Finnmark de ocupația germană nazistă în 1944, oficialii guvernamentali norvegieni au făcut această concesie vecinilor lor. Norvegia a fost presată de SUA și NATO pentru a evalua și accepta interceptorii care ar identifica orice rachete îndreptându-se spre ea, dar Federația Rusă consideră că programul american de apărare antirachetă este folosit ca o provocare.

mai mult la  www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.