Norvegia, agasată de vizita liderului rus, Dmitri Rogozin, declarat persona non grata

0
542

Norvegia și-a exprimat duminică dezacordul în legătură cu vizita pe teritoriul său a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a încălcat astfel o interdicție decretată în urma conflictului în Ucraina, relatează AFP.
rogozin_ii
Sosit sâmbătă pe arhipelagul Svalbard, Rogozin a publicat pe Twitter fotografii ale vizitei sale, subliniind influența rusească în această parte a Arcticii. Apoi, a plecat duminică spre Rusia.
‘Nu suntem foarte încântați’, a comentat gestul pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Rune Bjaystad.

Norvegia se aliniază sancțiunilor UE, care interzic venirea a circa 150 de responsabili ruși, ucraineni și crimeeni în urma anexării Crimeei în martie 2014 de către Rusia, iar Rogozin este unul dintre aceștia.
Mai mult, foarte recent ‘noi am indicat clar Ambasadei ruse la Oslo că persoanele de pe această listă nu sunt binevenite în Svalbard’, a subliniat un alt purtător de cuvânt al diplomației norvegiene, Frode Overland Andersen.
Estimând că această vizită este ‘regretabilă’, el a precizat că Norvegia a ‘cerut autorităților ruse o explicație’.
mai mult la :  http://www.agerpres.ro/externe/2015/04/20/norvegia-agasata-de-vizita-unui-lider-rus-declarat-persona-non-grata-08-04-25

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.