Norvegia: Aproape 100 de persoane rănite din cauza unui fulger

0
514

Aproximativ 100 de persoane au fost rănite, dar nici una nu este în stare gravă, după ce au fost lovite de fulger în timpul unui raliu duminică, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia.

"Un număr mare de spectatori s-au reunit pe un deal pentru a asista la cursă, când au fost lovite de fulger, de două ori" la începutul după-amiezii, a povestit Hans Eng, de la poliţia regională din Hedemar.

Un număr de "91 de persoane au fost afectate de fulger. Cel puţin 39 au fost examinate în diferite spitale locale şi altele sunt în centre medicale", a declarat oficialul, adăugând că în acest stadiu nu există informaţii privind rănirea gravă a vreunei persoane.

"Vrem să analizăm ce s-a întâmplat. Situaţia este în continuare haotică", a continuat Hans Eng.

Şaisprezece ambulanţe şi două elicoptere se află la locul incidentului şi transportă persoanele la spital. Potrivit presei, spitalele din regiune au lansat o avertizare către cei care au asistat la raliu şi au plecat deja, pentru a se deplasa la spital dacă au fost afectaţi, indiferent în ce fel.

Potrivit site-ului Internet al cotidianului Dagbladet, 1.000 de persoane s-au reunit pe deal pentru a asista la acest spectacol automobilistic.

"Fulgerul a lovit o umbrelă pe care o avea unul dintre prietenii mei, lângă mine. Din umbrelă au ieşit scântei, iar el a simţit o enormă smucitură a braţului. Îi este în continuare rău", a povestit un spectator, Haavard Solstad, în vârstă de 39 de ani, pentru Dagbladet.

Raliul a fost anulat, potrivit aceluiaşi cotidian….. Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.