Norvegia ar putea fi expusa riscului de atentate teroriste in urmatoarele 12 luni, anunta serviciile de informatii

0
512

Serviciile de Informatii norvegiene au anuntat miercuri ca se asteapta la un proiect de atentat pe teritoriul national care sa se produca in decurs de un an, ca urmare a intensificarii amenintarii jihadiste, reprezentata de gruparea Stat Islamic, transmite AFP.
7531653-28ind20140727-162848-3jpg
„In urmatoarele 12 luni, este probabil ca Norvegia sa fie expusa amenintarii si tentativei de atentate teroriste”, a informat serviciul de informatii interne (PST), intr-o evaluare actualizata a amenintarilor.
www.cdn.tv2.no
Intervievat de postul de televiziune TV2, sefa PST Benedicte Bjoernland a declarat ca serviciile „nu au nicio informatie cu privire la un proiect concret de atentat la adresa unei tinte din Norvegia in prezent”.
„Insa am detectat o evolutie nefericita”, a declarat Benedicte Bjoernland facand trimitere la atacurile recente din Canada, londra si Australia.
PST a amintit de apelul adresat in septembrie de organizatia Stat Islamic simpatizantilor sai impotriva tuturor tarilor care s-au alaturat Statelor Unite in coalitia care lupta contra gruparii in Irak si Siria.
Insa Oslo a anuntat sapatamana trecuta ca trimite 120 de soldati in Irak pentru a contribui la antrenarea trupelor irakiene care lupta impotriva jihadistilor ultra-radicali.
mai mult la :

Norvegia ar putea fi expusa riscului de atentate teroriste in urmatoarele 12 luni, anunta serviciile de informatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.