Norvegia, cea mai buna tara din lume unde sa fii mama, Romania pe locul 66

0
501

Norvegia este cea mai buna tara din lume pentru o femeie sa fie mama, iar Somalia cea mai rea, potrivit unui clasament anual intocmit de organizatia neguvernamentala „Save the children” (Salvati copiii) si dat publicitatii luni, scrie AFP.
mothers-norway
România se află pe ultimul loc printre cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene, situându-se pe poziția a 66-a, după Turcia și înainte de Trinidad și Tobago, potrivit Agerpres.
Statele Unite, locul 33, sunt cu mult în urma țărilor scandinave care domină tradițional acest clasament referitor la 179 de țări și bazat pe o serie de criterii ca sănătatea maternă, educația, nivelul veniturilor și statutul femeilor.

Finlanda, lider anul trecut, ocupă locul al doilea în acest an, iar Australia, poziția a noua, este singura țară din afara Europei situată în top zece.
Canada se află pe locul 20, înainte Franței (23) și a Marii Britanii (24).
Ultimele zece țări ale clasamentului sunt din Africa, printre care Sierra Leone (169, la egalitate cu Haiti), Republica Centrafricană și Republicana Democrată Congo. Nouă din aceste zece țări africane sunt scenă a unor conflicte armate.
Statele Unite au coborât două locuri anul acesta, în urma Japoniei, Poloniei și a Croației.
 
 
mai mult la : Norvegia, cea mai buna tara din lume unde sa fii mama, Romania pe locul 66 (ONG)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.