Norvegia are cea mai mare staţie de reîncărcare: 28 de maşini electrice pot fi realimentate simultan

0
469

Norvegia a inaugurat în această săptămână cea mai mare staţie de încărcare, la care 28 de maşini electrice pot fi alimentate simultan cu energie.Norvegienii continuă să impresioneze în privinţa pasiunii dezvoltate pentru maşini electrice datorită scutirilor de taxe de care beneficiază la achiziţionarea acestora.
În localitatea Nebbenes situată la circa 60 de kilometri de capitala Oslo a fost inaugurată în această săptămână cea mai mare staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice. Aici, nu mai puţin de 28 de maşini electrice pot fi încărcate simultan cu curent electric, indiferent de standardele de încărcare cu care sunt compatibile acestea.
20 dintre cele 28 de puncte de încărcare sunt de tip Supercharger şi au o putere totală de 2 MW, alte 4 puncte sunt pentru încărcare rapidă şi au o putere de 50 kW, în timp ce alte 4 puncte sunt puncte de încărcare obişnuită de 22 kW. La evenimentul de lansare au participat nu mai puţin de 150 de proprietari de maşini Tesla.
„Astăzi reprezentăm mai mult de 35.000 de proprietari de maşini electrice, ceea ce ne face cea mai mare organizaţiei de proprietari de maşini electrice din lume. Peste 3.000 dintre ei conduc Tesla, iar restul o largă varietate de modele. Cred că este minunat să avem o staţie de încărcare rapidă unde 28 de maşini pot fi încărcate simultan”, a precizat Christina Bu, secretar general al Asociaţiei Norvegiene a Maşinilor Electrice.
257517l-610x390-b-af724d31

Via GreenCarReports

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.