Norvegia cere sprijin NATO: Trimiteti mai multe nave in nord

0
492

Summit-ul NATO din luna iulie, de la Varsovia, le va oferi prilejul oficialilor norvegieni sa ceara un sprijin mai mare din partea Aliantei in fata miscarilor expansioniste pe care Rusia le manifesta in nordul continentului si in zona arctica.
Ministrul adjunct al Apararii din Norvegia, Oysten Bo, crede ca e timpul ca si statele membre NATO din Europa „sa faca un pas mai hotarat” pentru a contracara mutarile tot mai agresive ale Rusiei in nord, anunta Defense News, citata de business24.ro
„Domeniul maritim, in opinia noastra, necesita o atentie deosebita. NATO si aliatii trebuie sa creasca nivelul investitiilor in tehnica de lupta maritima de ultima ora”, a explicat oficialul de la Oslo, mentionand ca va solicita si modificarea planurilor de rezerva ale Aliantei in sectorul maritim.


Oysten Bo a laudat initiativa Washingtonului de a spori prezenta militara in Europa, ca parte a planului de a reasigura partenerii din spatiul euro-atlantic de implicarea SUA in problemele de securitate ale continentului.
Pe de alta parte insa, adjunctul Apararii din Norvegia le cere tarilor europene membre NATO sa dovedeasca o implicare mai mare in consolidarea flancului nordic al Aliantei.
mai mult la :  http://revista22.ro/70253902/norvegia-cere-sprijin-nato-trimiteti-mai-multe-nave-in-nord.html
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.