Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

0
511

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei.
Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe, scrie Politico. Norvegianul conduce cel mai mare fond de investiţii guvernamental şi aproximativ 885 mld. dolari din petrol sunt puşi deoparte pentru generaţiile viitoare. Fondul pe care îl conduce norvegianul este cel mai mare deţinător de acţiuni publice, acesta deţinând în medie 1,3% din fecare companie listată la bursă din lume.
În 2017, acesta declara, pentru Bloomberg, că apogeul comerţului global cel mai probabil a trecut, în contextul în care Donald Trump voia să penalizeze China pentru „inundaţia” de produse ieftine, care ar face produsele americane mai puţin competitive.

 

http://www.mediafax.ro/life-inedit/cine-si-cat-de-influent-este-conducatorul-celui-mai-mare-fond-de-investitii-din-lume-cand-ia-o-decizie-investitorii-din-intreaga-lume-isi-iau-notite-foto-17057236

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.