Norvegia dă bani pentru UNICEF

0
622

Norvegia va dona catre UNICEF 1 miliard de coroane (122 de milioane de euro), in urmatorii doi ani, pentru a imbunatati accesul fetelor la sistemele educationale.

"Sa dai fetelor posibilitatea sa scrie si sa citeasca este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a le crea oportunitati in viata. Sa nu uitam ca accesul la educatie este un drept al omului", a declarat un reprezentant al guvernului norvegian.

Ajutorul acordat UNICEF a fost majorat in acest an de Norvegia cu aproximativ 60 de milioane de coroane, iar guvernul intentioneaza sa isi mareasca aceasta donatie cu inca 45 de milioane de coroane. Acesti bani vor fi utilizati in programul Bancii Mondiale denumit "Educatia pentru toti".

"Avem 7 ani la dispozitie pentru ca cei aproximativ 72 de milioane de copii care nu au acces la scoli, sa poata dispune de aceasta posibilitate. Majoritatea dintre acestia sunt fete care traiesc in tari aflate in conflicte armate", a declarat responbailul norvegian.

Asigurarea minimului de invatamant scolar pentru toti copiii este unul din obiectivele pe care statele membre ale ONU s-au angajat sa le atinga pana in 2015.

Sursa: Capital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.