Norvegia încearcă o reprofilare a prostituatelor străine

0
503
Guvernul norvegian a început o nouă etapă în lupta împotriva prostituţiei, în primul rând cu cea străină, deoarece printre prostituatele care activează în Norvegia predomină cetăţenele altor ţări. La baza campaniei se află lozinca revoluţionarilor ruşi din secolul al XIX-lea: „Daţi-i fiecărei prostituate câte o maşină de cusut şi aceste victime ale inechităţii sociale vor reveni pe calea cea dreaptă”.
 
Astfel, în Bergen şi în alte oraşe norvegiene au fost lansate cursuri gratuite de limbă norvegiană pentru prostituatele străine, guvernul ţării dorind să le reprofileze în frizeriţe, manichiuriste şi chiar contabile.
 
În primul rând, este vorba despre prostituatele din Europa de Est şi Nigeria. „Sperăm că învăţarea limbii va ajuta aceste victime ale traficului de carne vie să se integreze în societate şi să se elibereze de jugul proxeneţilor”, comentează autorităţile oraşului Bergen această iniţiativă, preluată şi de alte oraşe ale ţării.
Cursurile de limbă norvegiană sunt considerate un fel de bonus la pachetul de ajutoare sociale oferite vânzătoarelor de plăceri, precizează cotidianul rus Novâie Izvestia.
 
Cetăţenele statelor din Europa de Est au dreptul de a locui şi lucra în Norvegia, deoarece această ţară face parte din Spaţiul Economic European (SEE), însă ce să facă prostituatele asiatice şi africane, care au ajuns ilegal în Norvegia sau pe baza unei vize turistice? …

Norvegia încearcă o reprofilare a prostituatelor străine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.