Norvegia închide două ambasade pentru public, în contextul ameninţărilor cu atentate

0
469

Norvegia şi-a închis pentru public ambasadele din Arabia Saudită şi Iordania, ca urmare a ameninţărilor cu atentate ale Al-Qaida, a anunţat, luni, Ministerul de Externe de la Oslo.

Potrivit AFP, Norvegia a ridicat totodată nivelul de securitate la alte ambasade ale sale din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi la unele posturi sensibile, precum cel de la Nairobi.

‘Am limitat accesul publicului, închizând, de exemplu, secţia consulară’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului, Frode Andersen, referitor la ambasadele de la Riad şi Amman. ‘Ambasadele nu sunt închise: continuăm să lucrăm răspunzând la telefon sau la corespondenţă’, a afirmat oficialul norvegian.

SUA au închis 19 dintre ambasadele şi consulatele pe care le au în Orientul Mijlociu şi în Africa, până pe 10 august, ca urmare a ameninţărilor considerate credibile. Franţa, Marea Britanie şi Germania şi-au închis şi ele pentru moment ambasadele din capitala Yemen, Sanaa.

Interpol a lansat, sâmbătă, o alertă globală de securitate, invitând toate ţările membre ale organizaţiei de cooperare poliţienească la vigilenţă crescută în faţa ameninţării Al-Qaida.

Norvegia închide două ambasade pentru public, în contextul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.