Norvegia interzice benzina si dieselul in 2015?

0
501

Dupa ce partidele de stanga norvegiene au venit cu ideea de a interzice incepand cu 2015 vanzarea vehiculelor alimentate pe benzina si motorina in statul nordic, ministrul norvegian al Finantelor, Kristin Halvorsen, a anuntat ca ideea are tot sprijinul sau.

"Propunerea este mai realista decat se credea a prima vedere. In conditiile crizei financiare actuale, multi constructori se lovesc astazi de probleme mari. Acestia trebuie insa sa constientizeze ca tehnologia trebuie sa evolueze. In cazul in care nu se va intampla asta, criza financiara va fi urmata de o criza de mediu. In aceste conditii, avem in vedere interzicerea masinilor pe benzina si motorina incepand cu 2015", spune Halvorsen, membra a partidului Socialist, initiatorul acestui proiect.

Daca proiectul de lege va trece, constructorii auto nu vor mai putea sa vanda masini alimentate cu combustibil fosil, exceptie facand modelele hibride. Totusi, sansele ca o astfel de idee sa fie pusa in practica este minima: partidul Socialist este membru minoritar al aliantei tripartite care conduce Norvegia, Premierul Jens Stoltenberg fiind impotriva unei astfel de propuneri.

"Suntem un partid care lanseaza foarte des primul noi propuneri. Multi norvegieni au inteles gresit propunerea. Ea nu se refera la masinile pe care le au deja, ci la cele care se vor cumpara din showroom-uri incepand cu 2015", isi apara Halvorsen ideea in fata criticilor sai.

via | Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.