Norvegia îşi creşte achiziţiile de coroane în urma prăbuşirii preţurilor petrolului

0
492

Banca centrală a Norvegiei îşi va majora achiziţiile de monedă locală la un nivel record în luna februarie, cea mai bogată ţară scandinavă fiind puternic afectată de declinul accentuat al preţurilor petrolului, scrie Bloomberg. Ţara nordică va achiziţiona 900 mil. coroane (104 mil. dolari) pe zi luna aceasta convertindu-şi veniturile din petrol în monedă locală pentru a-şi acoperi necesităţile bugetare.
În decembrie, valoarea achiziţiilor a atins 500 milioane pe zi. Banca a început să achiziţioneze coroane pentru prima dată în octombrie 2014, marcând începutul unei noi ere pentru cel mai mare exportator de petrol şi gaze al Europei de Vest, care a acumulat 800 mld. dolari în fondul său suveran. Guvernul utilizează un procent record din veniturile din petrol pentru a susţine creşterea economică şi a anunţat că este pregătit să lanseze noi stimulente dacă acest lucru va fi necesar.
NorwegianKrone

http://www.zf.ro/business-international/norvegia-isi-creste-achizitiile-de-coroane-in-urma-prabusirii-preturilor-petrolului-15014443

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.