Norvegia, prima țară europeană care interzice tăierea copacilor și pădurilor

0
508

Au curaj ecologiștii norvegien,i românii trebuie să ia exemplu. Fenomenul defrișărilor a devenit deja o chestiune de siguranță națională! O țară din Europa face un pas important în ceea ce priveşte reducerea fenomenului despăduririlor la nivel global în urma unei reglementări recente pe care a adoptat-o Parlamentul național al acestui stat. Potrivit acestei legi, Norvegia devine prima ţară care interzice tăierile de copaci. Iniţiativa vine ca urmare a riscului crescut de dispariţie a pădurilor tropicale la nivel mondial, tocmai din cauza defrişărilor masive, conform CNN.
Norvegia, care nu este stat membru al Uniunii Europene, se numără deja printre ţările care s-au declarat parte din lupta împotriva fenomenului despăduririlor şi, alături de Germania şi Marea Britanie, s-a angajat să găsească soluţii pentru această problemă.
Organizaţia Naţiunilor Unite a atras atenţia că despăduririle din zona tropicală sunt cauzate, în proporţie de aproape 50%, de producţia de ulei de palmier, soia, carne de vacă şi produse din lemn.
Norway - Geirangerfjord with Rock Cliff 2

De asemenea, atunci când pădurile sunt tăiate, zonelor despădurile li se dă foc, iar dioxidul de carbon emananat este principalul gaz cu efect de seră care conduce la apariţia schimbărilor climatice.
NapocaNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.