Norvegia s-a angajat vineri să aloce puţin mai mult de 100 de milioane de euro în decurs de trei ani pentru lupta împotriva violenţelor sexuale şi sexiste în crizele umanitare, flagel care afectează milioane de victime pe plan mondial, informează vineri AFP.

„Violenţa cu caracter sexual şi sexist distruge persoane, ea distruge comunităţile locale şi este extrem de dificil să repari pagubele”, a declarat şefa diplomaţiei norvegiene, Ine Eriksen Soreide. „Din acest motiv, trebuie făcut mai mult în materie de prevenţie”, a pledat ministrul la deschiderea unei conferinţe internaţionale pe această temă organizată la Oslo.

Bogata ţară scandinavă a promis să aloce 1 miliard de coroane (102,5 milioane de euro) pentru lupta împotriva acestui flagel între 2019 şi 2021, dintre care 350 de milioane în acest an.

Emiratele Arabe Unite s-au angajat şi ele la această luptă, cu suma de 10 milioane de dolari.

Organizată de Norvegia, Irak, Somalia şi Emiratele Arabe Unite, ONU şi Comitetul Internaţional al Crucii Ruşii (CICR), în prezenţa ginecologului congolez Denos Mukwege, co-laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2018, conferinţa este menită să trezească conştiinţe şi să adune fonduri.

mai mult la :   radiochisinau.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.