Norvegia pune la dispoziţia românilor 95 de milioane de euro

0
506

România are la dispoziţie un fond de 98,5 milioane euro, în cadrul Programului Norvegian de Cooperare şi a Mecanismului Financiar SEE pentru Româ­nia, după cum a informat ambasadorul Norvegiei în ţara noastră, Oystein Hovdkinn, într-o conferinţă desfăşurată la Iaşi cu scopul promovării regionale a acestui program.

     Banii sunt destinaţi finanţării de proiecte în sectorul mediului, eficienţei energetice, producţiei sustenabile, sănătăţii, conservării patrimoniului cultural şi dezvoltării resurselor umane.

     Din totalul de 98,5 milioane de euro disponibile, 95 de milioane sunt oferite de statul norvegian, diferenţa fiind pusă la dispoziţie de Islanda şi Liech­tenstein. Din fondurile norvegiene, 48 de milioane de euro sunt destinate proiectelor care se încadrează în patru mari sectoare, şi anume protecţia mediului, dezvoltarea resurselor umane, sănătate şi protecţia copilului şi conservarea patrimoniului cultural european, transport public şi regenerarea urbană. În plus, vor fi 5 milioane de euro dedicate în exclusivitate organizaţiilor neguvernamentale. Proiectele individuale trebuie să se încadreze într-un buget minim de 250.000 de euro şi maxim 5 milioane de euro. Cererea pentru proiecte individuale s-a deschis pe 25 martie şi se încheie pe 13 iunie 2008. Limita de aprobare a aplicaţiilor este 30 aprilie 2009, iar cea de implementare a proiectului este 30 aprilie 2011. Fondurile pot fi accesate de autorităţi locale, ONG-uri, asociaţii de dezvoltare economică şi de societăţi comerciale private.
Bursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.