Norvegia ridică gard de oţel în calea refugiaţilor

0
544

Criza refugiaţilor din Europa a ajuns până în Norvegia. Guvernul de la Oslo a anunţat că va ridica un gard de oţel la unul dintre cele două puncte de trecere a frontierei cu Rusia, pentru a opri intrarea în ţară a imigranţilor, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Norvegia, membră a spaţiului Schengen, are o frontieră de apropae 200 de kilometri cu Rusia, în zona arctică. La Storskog, unul din cele două puncte de trecere a graniţei dintre cele două ţări, va fi ridicat un gard de oţel lung de 200 de metri şi înalt de 3,5 metri. O poartă securizată va înlocui actualele bariere de lemm. „Poarta și gardul sunt măsuri responsabile”, a declarat pentru Reuters adjunctul ministrului norvegian de justiție, Ove Vanebo.

  storskog

Prin cele două puncte de frontieră dintre Norvegia şi Rusia accesul se poate face fără viză, în anumite condiţii. Nu sunt supuse niciunui control persoanele care călătoresc pe jos sau pe bicicletă şi care declară că fac vizite de scurtă durată. Lucru de care au profitat refugiaţii. În ianuarie, guvernul norvegian anunţase că îi va trimite înapoi în Rusia pe cei 5.500 de imigranţi intraţi în ţară în cursul anului 2015.


Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.