Norvegia se clasează pe primul loc în topul prosperității pentru al șaptelea an consecutiv. România e pe locul 50

0
487

Norvegia se clasează pe primul loc în topul prosperității pentru al șaptelea an consecutiv, urmată de Elveția, Danemarca, Noua Zeelandă, Suedia, Canada, Australia, Olanda, Finlanda și Marea Britanie. Statele Unite ale Americii se situează pe locul 11, în coborâre cu o treaptă față de clasamentul pentru 2014.
prosperity-index-ranking-data
România a urcat 10 poziții, până pe locul 50, într-un clasament global al prosperității, care cuprinde 142 de țări, depășind Bulgaria, China și Croația, dar sub state ca Grecia, Ungaria, Slovacia și Lituania, potrivit unui studiu publicat luni de institutul britanic Legatum.
Aceasta este a doua cea mai bună clasare a României din 2009, când a fost publicată prima ediție a topului prosperității. La aceea dată, România se situa pe poziția 48 din 110 state.

Indicele Prosperității clasează cele 142 de țări analizate în funcție de 8 categorii principale, anume economie, antreprenoriat, guvernare și oportunități, educație, sănătate, siguranță și securitate, libertarea personală și capital social.
 
http://www.profit.ro/stiri/economie/romania-urca-10-pozitii-intr-un-top-al-prosperitatii-si-ocupa-locul-50-mondial-14471129

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.