Norvegia şi-a anunţat oficial lotul pentru Campionatul Mondial. Au dispărut din echipă, din diferite motive, patru jucătoare cu mare experienţă. România şi Norvegia fac parte din aceeaşi grupă

0
471

Norvegia, una dintre adversarele României la Campionatul Mondial de handbal feminin şi o candidată la câştigarea medaliei de aur, şi-a anunţat marţi lotul de 16 handbaliste cu care va participa la turneul final. Din echipă lipseşte una din cele mai importante componente ale ultimului deceniu, portarul Katrine Lunde (Rostov)
Au mai rămas 24 de zile până la startul Campionatului Mondial din Danemarca (5-20 decembrie). România face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Rusia, Spania, Kazakhstan şi Puerto Rico.
Thorir Hergeirsson a decis să meargă la turneul final din Danemarca în principal pe aceeaşi echipă care a câştigat în 2014 Campionatul European din Ungaria şi Croaţia. Cu o excepţie, Koren-Riegelhurh (se pregăteşte să devină mamă), toate jucătoarele importante din 2014 – prima linie – se regăsesc şi acum în lot. Nu mai este Linn-Kristin în lot, însă selecţionerul Norvegiei a găsit o altă soluţie valoroasă, Amanda Kurtovic, cea care îi suplineşte cu brio absenţa handbalistei amintite şi la Larvik. Câteva modificări au fost făcute la nivelul băncii de rezerve, dar şi în acest caz au fost readuse câteva fete importante. Breivang s-a retras, dar a reapărut Molid pentru faza de apărare, de asemenea Sulland este din nou în echipă.
alstad-norvegia-romania050

După lotul convocat de Hergeirsson, din care lipseşte experimentata Katrine Lunde, Norvegia dă senzaţia că va folosi Mondialul ca o etapă de pregătire pentru Jocurile Olimpice. Media echipei a scăzut vizibil, în condiţiile în care 4 jucătoare cu mare experienţă nu mai sunt acum în lot, din diferite motive: Koren-Riegelhuth, Alstad, Breivang şi Lunde.
 
http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/norvegia-si-a-anuntat-oficial-lotul-pentru-campionatul-mondial-au-disparut-din-echipa-din-diferite-motive-patru-jucatoare-cu-mare-experienta-romania-si-norvegia-fac-parte-din-aceeasi-grupa-14882087

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.