Norvegia, ţara în care poliţia a tras două gloanţe într-un singur an. Şi nimeni nu a fost rănit

0
626

Poliţiştii norvegieni au tras doar de două ori cu armele din dotare, pe tot parcursul anului trecut, fără ca cineva să fie rănit. În total, două gloanţe trase.  Acestea sunt cifrele unei statistici privind folosirea armelor în întreaga ţară, scrie The Independent.
Aceeaşi statistică indică faptul că au existat 42 de situaţii în care oamenii legii au scos armele, aceasta fiind cea mai scăzută valoare din ultimii 12 ani. În acest interval de timp, doar 2 persoane au fost ucise în schimburile de focuri în care au fost implicaţi poliţiştii norvegieni.
norvegia-tara-in-care-politia-a-tras-doua-gloante-intr-un-singur-an-si-nimeni-nu-a-fost-ranit-314943
Cei mai mulţi dintre poliţiştii norvegieni patrulează neînarmaţi şi au arme doar în anumite condiţii.

La polul opus, în Statele Unite, doar în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii au ucis 547 de persoane, 503 din acestea prin împuşcare.
În primele 24 de zile ale lui 2015, în SUA, poliţia a împuşcat şi ucis 59 de persoane, mai multe decât au fost ucise în Anglia şi Ţara Galilor în ultimii 24 de ani.
mai mult la :  http://www.antena3.ro/externe/norvegia-tara-in-care-politia-a-tras-doua-gloante-intr-un-singur-an-si-nimeni-nu-a-fost-ranit-300960.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.