Norvegia, tara milionarilor

0
578

Norvegia este tara cu cei mai multi milionari in dolari, dintre statele de aceeasi marime, unul din 86 de locuitori avand peste un milion de dolari, relateaza Aftenposten.

Nicio alta tara nu are mai multi milionari in dolari pe cap de locuitor, a afirmat Roger Gullqvist, de la firma de consultanta Cap Gemini din Paris, pentru ziarul Finansavisen. "Cand este vazuta in relatie cu marimea populatiei, aproape 4,6 milioane de locuitori in Norvegia, nu mai exista alta tara care sa atinga acest nivel", a spus Gullqvist.

Un nou studiu realizat de Cap Gemini si Merrill Lynch a aratat ca unul din 86 de norvegieni are peste un milion de dolari valoare neta, chiar si atunci cand se exclude valoarea resedintei primare.

Norvegia mai are si cel mai mare numar de milionari in dolari din toate tarile nordice. Studiul a numarat un total de 54.810 de milionari in dolari in Norvegia, aproape cu 6.500 mai multi decat in Suedia, desi populatia Suediei este aproape dubla fata de cea a Norvegiei.

Numarul milionarilor in dolari in Norvegia a crescut cu 9,7% anul trecut. %.

Cap Gemini atribuie numarul mare de milionari din Norvegia economiei puternice a tarii si dezvoltarii Bursei de Schimb din Oslo. "Majoritatea noilor milionari in dolari norvegieni si-au castigat banii din actiuni si proprietati imobiliare", a explicat Gullqvist.

Cresterea afluentei in Norvegia demonstreaza de asemenea cresterea economica a tarii de la descoperirea petrolului din mare in anul 1969. Preturile mari ale petrolului din ultimii ani au condus la o adevarata dezvoltare a industriei maritime din Norvegia si a economiei in general.

sursa : evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.