Norvegia, tara unde este cel mai bine sa traiesti

0
707

Potrivit saptamanalului britanic The Economist, Norvegia beneficiaza de cea mai buna calitate a vietii din lume.

Norvegienii sunt urmati de islandezi si de australieni, iar pe ultimele pozitii ale listei se afla tarile africane.

Japonia are populatia cea mai batrana din lume, 26% dintre japonezi avand peste 60 de ani. In Suedia traiesc cele mai multe persoane in varsta de peste 80 de ani (5,3%), Franta clasandu-se pe locul al patrulea (4,6%).

Cea mai ridicata speranta de viata este in Andorra (83,5 ani), urmata de Japonia (82,6 ani) si Hong Kong (82,2 ani), potrivit studiului, pentru a carui realizare au fost comparate 183 de tari.
           
Luxemburgul, cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor, se plaseaza in fata Bermudelor si a Norvegiei, Franta clasandu-se pe locul 21.
           
Daca Japonia si SUA raman primele economii ale lumii, ele nu ocupa decat locul 7 si respectiv 8 in ceea ce priveste Indicele de Dezvoltare Umana, indicator al calitatii vietii, potrivit autorilor.

Cele mai agreabile orase de locuit sunt orasele elvetiene Zurich si Geneva, care devanseaza Vancouver (Canada) si Viena (Austria), Parisul plasandu-se pe locul 33.
           
SUA se afla in fruntea tarilor care emit in atmosfera cea mai mare cantitate de gaze cu efect de sera, fiind urmate de China si Rusia.
           
Australienii sunt cei mai mari consumatori de alcool, insa cehii se afla pe primul loc la consumul de bere.
Portugalia se afla pe primul loc la consumul de vin, in fata Suediei, Italiei si Frantei. Cei mai mari fumatori sunt grecii.

De romani nu se aminteste in studiu.

sursa : EVZ.ro

sugeram si comentariile :

1   367
2   420
3   409
4   593

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.