Norvegia trece la expulzări fără precedent: Mii de oameni sunt dați afară din țară

0
479

Norvegia se pregăteşte să expulzeze până la 15.000 de persoane cărora le-au fost respinse cererile de azil, a anunţat marţi directorul general al Direcţiei norvegiene pentru imigraţie (UDI), transmite DPA.
Potrivit lui Frode Forfang, anul trecut s-a înregistrat un număr record de 31.000 de cereri de azil, numărul respingerilor fiind între 12.000 şi 15.000.
‘Gestionarea repatrierii celor care au fost respinşi este esenţială pentru asigurarea integrării celor care primesc permisiunea de a rămâne în Norvegia’, a declarat el la postul naţional NRK.
Conform statisticii UDI, cei mai mulţi solicitanţi de azil au provenit din Siria (o treime), Afganistan, Eritreea, Irak şi Iran.
Directorul agenţiei nu a precizat ce naţionalităţi au persoanele cărora li s-au respins cererile, menţionând însă că, în unele cazuri, refuzul are legătură cu aplicarea regulamentelor Dublin, ce prevăd înregistrarea migranţilor în primul stat din Uniunea Europeană în care ajung.
Norvegia a înregistrat totuşi în acest an o scădere puternică a numărului de solicitanţi de azil, după ce în luna noiembrie a introdus controale la frontiere, ca reacţie la măsuri similare ale unor state vecine.
pakistani-refugees

mai mult la : www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.