Norvegia: Un acord deschide calea interzicerii cersetoriei la nivel national

0
387


Norvegia ar putea introduce anul urmator o interdictie la nivel national asupra cersetoriei, dupa ce coalitia de guvernare de centru-dreapta a incheiat o intelegere prin care a obtinut sustinere majoritara pentru aceasta masura.
„Actionam pentru a deschide calea unor interdictii locale chiar si din aceasta vara si am cerut de asemenea guvernului sa initieze o investigatie cu privire la o interdictie la nivel national”, a declarat pentru NRK [n.trad. – postul public de televiziune si radio al Norvegiei] Ulf Leirstein, parlamentar al Partidului Progres de orientare populista.

Marti dupa-amiaza coalitia a obtinut sprijinul Partidului Centru din opozitie, in urma unor indelungate negocieri in parlament cu privire la masura.
Cele doua partide minoritare care sprijina guvernul, crestin-democratii si liberal-democratii, se opun amandoua masurii.
„Gasesc ca este remarcabil faptul ca Partidul Centru asigura majoritatea guvernului pentru o interdictie la nivel municipal”, a declarat crestin-democratul Kjell Ingolf Ropstad pentru NRK. „Oamenii saraci din Norvegia si Europa le cer ajutorul altor oameni ca ultima solutie. Este foarte ciudat ca acum facem acest lucru ilegal.”
Cersetorii din Romania au devenit in ultimii ani extrem de vizibili pe strazile Norvegiei, determinandu-i pe multi politicieni din partidele progresist si conservator sa ceara interzicerea cersetoriei. Cu toate acestea, in acordul convenit cu privire la coalitie in urma alegerilor din septembrie, noul guvern a optat sa lase decizia adoptarii interdictiei la latitudinea autoritatilor locale.
Traducere: Andrei Suba
 

Norvegia: Un acord deschide calea interzicerii cersetoriei la

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here