Norvegia, un model pentru încurajarea vânzărilor de maşini electrice

0
527

Într-un moment în care scandalul emisiilor în care se zbate gigantul german auto Volkswagen a scos la suprafaţă dezavantajele puternicei dependenţe a Euro­pei de autovehiculele diesel, Norvegia devine un model la nivel mondial prin modul în care îşi convinge cetăţenii să îmbrăţişeze autovehiculele electrice, un experiment ce atrage cercetători şi strategi din întreaga lume, potrivit The New York Times.
Astfel, mii de cetăţeni norvegieni participă la cel mai ambiţios efort guvernamental din lume de reducere a depen­denţei de carburanţii fosili. Efortul face parte din iniţiativa ţării de 5,2 milioane de locuitori de a reduce emisiile toxice.


Nicio altă ţară nu se poate lăuda în acest moment cu o proporţie a autovehiculelor elec­trice similară cu cea din Norvegia. Deşi se situează la numai 2%, proporţia este dublă faţă de nivelul din Olanda şi urcă mai rapid decât în orice altă ţară din lume. Peste o cincime din vânzările totale de autovehicule din Norvegia este reprezentată de autovehicule electrice.
http://www.zf.ro/auto/norvegia-un-model-pentru-incurajarea-vanzarilor-de-masini-electrice-14853288

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.