Norvegia: Un politician condamnat la amenda pentru ca a dat un cap in gura unui solicitant de azil a ajuns ministru interimar al Justitiei

0
556

Un om politic condamnat la amenda dupa ce a dat un cap in gura unui solicitant de azil a fost numit ministru interimar al Justitiei in Norvegia, starnind un val de sarcasme pe retelele sociale, scrie AFP.

Deja ministru al Pescuitului, Per Sandberg, din partidul de dreapta anti-imigratie (Partidul Progresului, FrP), a fost insarcinat sa preia provizoriu fraiele justitiei, dupa demisia colegei sale, Sylvi Listhaug.
Considerat un reprezentant al aripii populiste a FrP, Sandberg, 58 de ani, a tinut in mai multe randuri prima pagina a presei.
In 1997, a fost condamnat la o amenda de 3.000 de coroane (sub 400 de euro) pentru ca s-a batut cu un solicitant de azil din fost Iugoslavie, cu care consumase alcool la el acasa.
„Cine a inceput sa dea? Nu imi mai amintesc. Dar lovitura de cap a plecat ca un reflex si dupa asta s-a terminat”, scria Sandberg in memoriile sale publicate in 2013.
Internautii nu au ratat vestea. „Ce putin noul ministru al Justitiei are o experienta de prima mana cu sistemul juridic”, a scris unul dintre ei, pe Twitter.
„O veste buna, baieti! Ati fost condamnat pentru violente exercitate asupra unui solicitant de azil? Atunci FrP are o slujba o pentru voi, ministru interimar al Justitiei si Imigratiei”, a comentat un alt utilizator, tot pe Twitter.


https://www.hotnews.ro/stiri-international-22353002-norvegia-politician-condamnat-amenda-pentru-dat-cap-gura-unui-solicitant-azil-ajuns-ministru-interimar-justitiei.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.