Norvegia va trimite înapoi în Rusia imigranţii care au intrat în ţară pe biciclete

0
525

Norvegia a avertizat că va trimite înapoi în Rusia cei 5.500 de imigranţi care au intrat în ţară în cursul anului 2015, pe biciclete, prin punctul de frontieră Storskog, informează publicaţia britanică The Guardian.
Aproximativ 5.500 de imigranţi, majoritatea dintre aceştia refugiaţi sirieni, au intrat în Norvegia prin punctul de frontieră cu Rusia, Storskog, în cursul anului 2015, profitând de lipsa unei reglementări în ceea ce priveşte traversarea graniţei dintre cele două state: în timp ce Rusia nu permite persoanelor să traverseze graniţa pe jos, iar Norvegia nu acordă acces pe teritoriul său călătorilor din autovehicule care nu au documente valabile, trecerea frontierei pe bicicletă este permisă în ambele state.
2DB2420A00000578-3287172-image-a-11_1445646252706

Sylvi Listhaug, desemnat primul ministru al Imigraţiei în Norvegia, în luna decembrie, care a promis să reducă fluxul de imigranţi, a declarat că toţi cei care au intrat în ţară prin punctul de trecere Storskog fără vize valabile vor fi trimişi înapoi în Rusia, potrivit site-ului The Local.
Directoratul poliţiei naţionale norvegiene a încercat să evite o astfel de decizie – de a trimite refugiaţii înapoi în Rusia pe bicicletă, dar că a solicitat „colectarea bicicletelor abandonate după traversarea graniţei pentru a fi folosite de refugiaţi în cazul în care vor fi trimişi înapoi în Rusia”, a declarat un oficial al poliţiei, Jan Erik Thomassen, pentru postul NRK.
http://www.mediafax.ro/externe/norvegia-va-trimite-inapoi-in-rusia-imigrantii-care-au-intrat-in-tara-pe-biciclete-14965794

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.