Norvegia vrea sa construiasca primul tunel pentru vapoare

0
500

Norvegia intentioneaza sa contruiasca, pana in 2014, primul din lume tunel pentru ambarcatiuni maritime, care va economi timp si bani. Navele vor putea, astfel, evita zonele periculoase de-a lungul litoralului sud-vestic al tarii. Vanturile naprasnice, valurile inalte si curentii puternici din aceasta regiune perturba frecvent orarul de navigatie. Viitorul tunel va avea o lungime de 1700 metri.

Costul estimativ al proiectului – 310 milioane dolari. Timpul afectat constructiei – cinci ani. Ideea nu este noua. Dimpotriva, unii sustin ca prima schita a fost trasata in 1870. Potrivit unei alte versiuni, primele calcule dateaza din 1920.

“Am reusit sa cantarim avantajele si dezavantajele, ajungand la concluzia ca un tunel se impune de la sine. Mai ales ca ar salva viata a numerosI marinari care se aventureaza in larg sperand sa infrunte furia apelor”, au spus autoritatile locale. Proiectul a fost trimis spre aprobare ministerului de resort si, dupa toate probabilitatile, va ajunge in parlament nu mai devreme de 2009. 

sursa : Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.