Norvegia vrea să închidă frontiera cu Rusia pentru a opri afluxul de imigranţi

0
502

Guvernul Norvegiei nu exclude posibilitatea ca singurul punct de trecere de la frontiera pe uscat dintre Norvegia și Federația Rusă să fie închis temporar, în condițiile în care tot mai mulți refugiați din țări ale Orientului Mijlociu ajung pe teritoriul norvegian dinspre Rusia, a declarat ministrul justiției și securității publice al Norvegiei, Anders Anundsen, într-un interviu acordat publicației Aftenposten.

‘Continuăm să evaluăm toate posibilitățile’, a declarat Anundsen, întrebat de jurnalistul de la Aftenposten dacă guvernul norvegian consideră necesară închiderea temporară a acestui punct de frontieră. ‘La ora actuală, susținem politica dialogului cu autoritățile ruse, însă deocamdată nu am obținut niciun rezultat’, a mai spus el.
Nrk-nyheter_Austenaa-og-Anundsen-758x400

În același timp, premierul norvegian Erna Solberg a declarat pentru același cotidian că ‘atât pentru Norvegia, cât și pentru Rusia este important ca frontiera să rămână deschisă’. ‘La ora actuală, urmăm niște reguli diplomatice stricte, pentru a asigura previzibilitatea situației în zonele frontaliere’, a subliniat Solberg.
Mai mult de 3.000 de solicitanți de azil au ajuns în acest an în Norvegia dinspre Federația Rusă, pe la punctul de trecere a frontierei de la Storskog, iar 90% dintre aceștia au trecut granița în ultimele două luni. Inițial, majoritatea erau cetățeni sirieni, însă acum peste jumătate dintre ei sunt afgani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.