Norvegia vrea să-şi reducă dependenţa de producţia de petrol

0
521

Autorităţile norvegiene consideră că ţara lor, care este cel mai mare producător de ţiţei din vestul Europei, trebuie să devină mai puţin dependentă de combustibilii săi fosili, în condiţiile în care preţul ţiţeiului brut se află în cea mai mare scădere de la izbucnirea crizei financiare globale.
the-prime-minister-of-norway-c654-diaporama
„Avem nevoie de noi industrii, de un nou sistem fiscal şi de un climat mai bun pentru investiţii în Norvegia”, a afirmat premierul Erna Solberg, confom Bloomberg.

Declaraţia vine după ce SAFE, unul dintre sindicatele majore ale petroliştilor din Norvegia, a avertizat că va lansa acţiuni la nivel de industrie dacă guvernul nu va lua măsuri ca să stopeze pierderea locurilor de muncă în sectorul petrolier.
Conform declaraţiilor lui Solberg, scăderea cotaţiilor petroliere ar trebui folosită ca o oportunitate de către industria de profil pentru îmbunătăţirea competitivităţii.
Declinul cu aproape 40% al preţului petrolului, din iunie până în prezent, a generat disponibilizări în Norvegia, ţară care se bazează pe combustibilii fosili pentru realizarea a peste 20% din PIB. În ultimele luni, Norvegia a pierdut circa 7.000 de posturi în industria petrolieră, iar săptămâna aceasta, SAFE a atras atenţia că stă în puterea guvernului să oprească această situaţie. Solberg spune, însă, că protejarea locurilor de muncă din industria ţiţeiului va îngreuna, în cele din urmă, reducerea dependenţei de această materie primă
mai mult la :  https://ro.stiri.yahoo.com/norvegia-vrea-reduc-dependen-produc-ia-petrol-220000516.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.