Norvegienii aşteaptă muncitori străini cu braţele deschise

2
530

În timp ce majoritatea ţărilor europene anunţă restricţii pe piaţa muncii pentru lucrătorii migranţi, în Norvegia, numărul companiilor care au angajat muncitori străini a crescut în ultimul an, după cum anunţă Serviciul Public de Recrutare din această ţară. Există o cerere mare de muncitori pentru domenii precum agricultura, industria forestieră sau pescuit, 71% din companiile care activează în aceste sectoare angajând deja forţă de muncă din întreaga Uniune Europeană. Cerere de muncitori străini există şi pentru hoteluri şi restaurante. "Înregistrăm un număr crescut de companii norvegiene care vor să angajeze muncitori străini", a declarat Erik Oftedal, directorul Serviciului Public de Recrutare norvegian…. Curentul

2 COMENTARII

  1. Nu stiti cum sa mai faceti k oamenii sa-si faca iluzii desarte…Mai bine luati niste laxative daca erati constipati in loc sa scrieti si sa publicati articolul asta(si ala care l-a scris si publicat in Ro, si cel/cei care l-au preluat publicand-ul aici). Nu de alta dar eu nu cred in statisticile alea.Sau probabil ca v-ati luat si voi „lozul” de undeva de „sus” k sa mai scape romania de someri, ca si-asa alte venituri in afara de prostimea care e plecata la munca in strainatate k sa trimita bani acasa, nu prea mai sunt…da-voash „sus” la toti cei care ati secatuit vlaga poporului si a-ti furat pana n-ati mai putut! Ajungea-v-ar de lumanari sa va cumparati de toti banii care i-ati furat,barbari tradatori de neam si tara!

  2. Asta e unul dintre cele mai idioate articole pe care am avut ocazia sa citesc in ultimul timp. Locuiesc de ceva vreme in Norvegia , am un contract permanent la aceeasi firma de aprox 2 ani, si vreau sa va spun ca mi-e frica sa nu devin somer, am prieteni romani, polonezi si chiar norvegieni care deja sunt pe listele negre ale companiilor unde lucreaza. Am un prieten care a muncit 4 ani fara intrerupere la aceeasi firma si saptamana trecuta a primit acasa instiintare ca mai are de lucru pana la 1 ianuarie. Aveti grija cu articolele astea ca dati sperante false la oameni disperati si or sa porneasca incoace bazati pe ce citesc pe net si prin ziare. Bagativa mintile in cap si cititi presa internationala sau incredetiva in surse sigure. Criza financiara va afecta fiecare tara in parte, 100% , vom suferi cu totii , toate tarile sunt intr-o stransa legatura una cu cealalta. Au mai fost crize economice de-a lungul timpului si nu s-a sfarsit lumea. Rabdare si tutun, timpul le rezolva pe toate. Incercati sa va linistiti si nu mai „puneti botu’ ” la orice , ca asa s-au facut toate „marile afaceri” in Romania, lumea a crezut si a luat-o si de asta am ajuns unde am ajuns, saraca tara bogata.

    Numai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.